Sosyal Medya

Güncel

Zonguldak’ta FETÖ soruşturmasında 21 tutuklama

Zonguldak ve Ereğli İlçesi’nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında dün adliyeye çıkarılan 29 kişiden 14'ü asker 21'i tutuklandı



Zonguldak Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın darbe giriÅŸiminin ardından baÅŸlattığı  FETÖ/PDY soruÅŸturması kapsamında Zonguldak limanındaki Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait TCSG-86 botu ile EreÄŸli ilçesindeki Karadeniz Bölge Komutanlığı’nda demirli bulunan Sahil Güvenlik botu TCG-301'de görevli aralarında subay, astsubay ve uzman çavuÅŸun bulunduÄŸu 17 asker gözaltına alındı.

Şüpheliler emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından dün öğle saatlerinde yoÄŸun güvenlik önlemleri altında Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Sabah saatlerine kadar süren duruÅŸmada mahkemeye çıkarılan askerlerden 14'ü tutuklanırken, 3'ü ise adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakıldı.

SoruÅŸturma kapsamında Ä°l Jandarma Komutanlığı tarafından adliyeye getirilen aralarında imam, imamın eÅŸi ve 2'si esnaf toplam 4 kiÅŸi de mahkemece tutuklandı.

Ereğli İlçesi'nde ise adliyeye çıkarılan aralarında işadamları, ve mühendisin de yer aldığı 8 kişiden 3'ü tutuklanırken, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan 21 kişi cezaevine gönderildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.